(VIDEO și FOTO) Ucraina: Operațiune armată de amploare în Slaviansk

by Genko Genko

09:56: Serviciile ucrainene de Securitate (SBU) au emis o declarație prin care lasă de înțeles că în doborârea elicopterului armatei ucrainene din Slaviansk ar fi fost implicați ”experți militari străini înalt calificați”. Conform SBU, s-ar fi tras asupra a două elicoptere, unul dintre ele fiind doborât. Un pilot a fost ucis, iar al doilea – luat prizonier.

09:37: au apărut imagini cu pregătirile armatei ucrainene înainte de asaltul Slavianskului. După cum se poate vedea, în lupta este angrenat un număr impresionant de mașini blindate.

http://youtu.be/mMmoKwN8vLs

09:29: Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a declarat că pilotul unui elicopter al armatei ucrainene a decedat în confruntările din Slaviansk. El le-a cerut locuitorilor din Slaviansk și Kramatorsk să nu-și părăsească locuințele pentru a nu fi victime ale tirurilor de arme.

Presa locală scrie că în imagini ar fi pilotul elicopterului doborât

Presa locală scrie că în imagini ar fi pilotul elicopterului doborât

Armata ucraineană a început o operațiune antiteroristă de amploare în dimineața zilei de vineri în Slaviansk, bastionul separatiștilor din estul țării vecine.

Conform presei ucrainene, armata ar fi urmărit eliberarea unui turn de televiziune, misiune ce ar fi fost îndeplinită. Totodată, circulă informații precum că un elicopter ar fi fost doborât de separatiști.

Din filmările localnicilor pot fi remarcate schimburi de focuri de arme. Punctele de control instalate de separatiști sunt cuprinse de fum și flăcări.

Liderul separatiștilor, Viaceslav Ponomariov, a declarat pentru presă că în confruntări ar fi decedat pilotul unui elicopter doborât de insurgenți.

Canalul rusesc Rossia 24, care are un corespondent la fața locului, reflectă în stilu-i caracteristic starea de lucruri.

CITIȚI ȘI...