(VIDEO) Separatiștii din Donețk vor să proclame Ucraina țara lor și să-și pună granița pe Nistru

(VIDEO) Separatiștii din Donețk vor să proclame Ucraina țara lor și să-și pună granița pe Nistru

Separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei nu se mulțumesc cu pământurile cucerite. Aceștia vor să acapareze întreg teritoriul Ucrainei și să-și pună granița pe Nistru. Cel puțin asta susține așa-numitul lider al „republicii populare Donețk, Alexandr Zaharcenko, care a semnat de curând două decrete în acest sens.

Potrivit lui Zaharcenko, care a semnat acum două zile un decret care stabilește „frontiera de stat” a „republicii” populare Donețk, separatiștii sunt gata să își pună granița pe Nistru. Asta se va întâmpla atunci când separatiștii vor stabili unde mai exact se termină „pâmântul” lor.

„Dacă linia frontului peste 10 zile va fi sub Slaveansk, atunci, conform acestui decret, aceasta și va fi hotarul de stat. Peste 50 de zile am putea ajunge sub Harkov. Linia frontului se mișcă. Iar frontiera noastră reală ar putea fi și pe râul Nistru”, a explicat așa-numitul lider al separatiștilor, citat de lenta.ru.

Acum două zile, Zaharcenko a semnat un decret prin care a stabilit „frontiera de stat” cu Ucraina, astfel încât organele de aplicare a legii din subordinea separatiștilor să poată să se impună în teritoriu.

Deocamdată oficialii ucraineni nu au reacționat la cele spuse de „liderul” separatiștilor.

0