(VIDEO) Șeful SIS, la întâlnire cu Putin; Ce promisiuni a făcut liderul de la Kremlin

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Joi, la Moscova, a avut loc o întâlnire între președintele Rusiei, Vladimir Putin, și șefii Serviciilor Secrete din statele CSI.

La întâlnire a participat și șeful Serviciului de Investigații și Securitate, Mihai Balan, alături de omologii săi din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kârgâzstan, Kazahstan, Tadjikistan și Uzbekistan.

Din partea Rusiei, la întâlnire au au participat participat reprezentanți ai Ministerului de Externe, FSB și Consiliului Securității, organism consultativ pe lângă președinția de la Moscova.

41d4ef9af1dd5244c5fa

Vladimir Putin a remarcat în startul întâlnirii că statele CSI se află în acest moment în „momente deloc simple” și că această întâlnire este una „potrivită”.

El a dat asigurări că Rusia va continua să ajute serviciile secrete din Comunitatea Statelor Independente și că este nevoie de colaborare strânsă în domeniul informațiilor și securității între statele CSI.

„Vom continua să-i ajutăm pe prietenii noștri din statele membre ale Comunității în instruirea de personal pentru serviciile de informații și pentru cele din domeniul securității”, a afirmat șeful statului rus, care provine de asemenea din serviciile secrete, în care a activat între 1976 și 1990.

„Pot să vă asigur că așa și vom face pe viitor, desigur, în funcție de necesitățile și dorințele voastre”, a spus președintele rus, în cadrul acestei întâlniri.

La reuniunea de la Moscova, care a fost prezidată de directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Mihail Fradkov, nu au participat reprezentanți din partea Ucrainei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...