(VIDEO) S-a retras Juninho, cel mai bun executant de lovituri libere din istorie; vezi cele mai frumoase goluri ale acestuia

by Genko Genko

Fostul fotbalist al lui Olympique Lyon și al naționalei Braziliei, Juninho Pernambucano, și-a anunțat astăzi retragerea din fotbal. Anunțul a fost făcut chiar în ziua în care acesta a împlinit 39 de ani.

Mijlocașul, care era legitimat la Vasco da Gama nu a mai evoluat într-un meci oficial din noiembrie 2013, când a suferit o accidentare. Astăzi oficialii echipei braziliene au anunțat că Juninho a decis să pună ghetele în cui.

Antônio Augusto Ribeiro Reis Junior, cunoscut ca Juninho, este considerat cel mai bun executant de lovituri libere din istoria fotbalului. Acesta avea o tehnică de lovire a balonului unică, ce nu a mai putut fi repetată de vreun alt fotbalist. De-a lungul carierei sale a marcat peste 80 de goluri din lovituri libere, cele mai multe dintre ele fiind niște adevărate bijuterii.

Pernambucano a cunoscut gloria la francezii de la Olympique Lyon, pentru care a evoluat între 2001 și 2009. Cu OL a câștigat nu mai puțin de 7 titluri de campioană.

El a fost ales nu mai puțin de 3 ori în echipa ideală a Ligue 1, iar în sezonul 2005-2006 s-a învrednicit de titlul de cel mai bun jucător din prima ligă franceză.

Pentru naționala Braziliei a evoluat în 40 de meciuri și a marcat de 6 ori.

Mai jos vă oferim 75 de goluri ale lui magicianului brazilian. Toate marcate din lovituri libere.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu