(VIDEO) Ronaldo poate fi suspendat 12 meciuri pentru gestul urât din Supercupa Spaniei

by Genko Genko

Cristiano Ronaldo ar putea fi sancţionat drastic după eliminarea din turul Supercupei Spaniei, câştigat cu 3-1 de Real Madrid pe terenul rivalei Barcelona.

Presa spaniolă susţine că starul „galacticilor” va fi suspendat minimum patru meciuri pentru că l-a îmbrâncit pe arbitrul Ricardo De Burgos după ce acesta i-a acordat al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu pentru simulare.

Articolul 96 din regulamentul Federaţiei Spaniole prevede o suspendare între patru şi 12 meciuri pentru comportament nesportiv, ceea ce înseamnă că Ronaldo va rata, în cel mai bun caz, primele patru partide ale madrilenilor din noul sezon al Primerei Division, cu Deportivo, Valencia, Levante şi Real Sociedad. Asta pe lângă suspendarea de un meci pentru „roşu” care va fi ispăşită în următorul joc din Supercupă: returul de miercuri noapte, de pe Santiago Bernabeu.

Arbitrul De Burgos a notat în raport că „jucătorul m-a împins uşor în semn de dezacord după ce i-am arătat cartonaşul roşu”.

Introdus pe teren în minutul 58 al „clasicului” de pe Camp Nou, lusitanul a primit primul cartonaş galben în minutul 80, imediat după ce a înscris golul de 2-1 pentru echipa lui Zinedine Zidane. Cristiano Ronaldo a fost avertizat după ce şi-a scos tricoul imediat după golul înscris pe arena rivalilor.

CITIȚI ȘI...