(VIDEO) Roboți înarmați pe frontul din Ucraina? Ce au prezentat la Washington liderii militari de la Kiev

(VIDEO) Roboți înarmați pe frontul din Ucraina? Ce au prezentat la Washington liderii militari de la Kiev

Separatiștii proruși din estul Ucrainei s-ar putea confrunta în viitorul apropiat cu roboți de teren înarmați, dezvoltați de armata ucraineană.

Liderii militari de la Kiev și-au prezentat, recent, noile performanțe de tehnologie militară la întâlnirea anuală a Asociației Armatei Americane, organizată la Washington, transmite publicația Newsweek.

Robotul tactic „Fantom” este în prezent într-o fază experimentală, dar ar putea fi folosit pe frontul regiunilor separatiste din estul țării începând cu anul viitor.

În funcție de necesitățile terenului, „Fantom” poate fi echipat cu roți sau șenile. De asemenea, poate fi prevăzut cu arme antitanc, mitraliere sau lansatoare de grenade.

Comunicarea dintre centrul de comandă și software-ul robotului se face prin intermediul microundelor, lucru care îi permite să funcționeze chiar și cu sistemul de conexiune defect sau bruiat.

Vehiculele terestre fără pilot sunt folosite de peste un deceniu în teatrele de operațiuni, efectuând în general misiuni de eliminarea a minelor. Însă versiunea de vehicul robotizat înarmat este relativ nouă în câmpul tehnologiei militare.

0