(VIDEO) În Republica Moldova va fi lansată prima platformă, dedicată cinematografiei: Contribuie și tu

(VIDEO) În Republica Moldova va fi lansată prima platformă, dedicată cinematografiei: Contribuie și tu

Mai multe studiouri și organizații de film își doresc să realizeze o platformă pentru cinefili, dar și pentru profesioniștii din domeniu. Pentru a duce la capăt proiectul inițiatorii au nevoie de ajutor financiar, de aceea au lansat o campanie de colectare de fonduri pe Guvern24.

CINEHUB.MD este o platforma dedicată cinefililor, cineaștilor și profesioniștilor din domeniile conexe (teatru, muzică, fotografie, TV, publicitate, etc.). În cadrul acestei platforme cinefilii vor putea viziona filme și citi informații despre peliculele naționale și internaționale, fiind informați despre evenimentele și proiectele de film din țară.

Cineștii vor avea acces la contactele tuturor membrilor. Își vor promova portofoliul și vor primi notificări despre job-uri disponibile. De asemenea, își vor crea echipe pentru proiectele proprii sau vor participa în proiectele inițiate de alți membri ai comunității. Totodată, vor participa la seminarele online sau evenimentele offline organizate de Platformă și vor primi consultanță de la experți sau de la colegi.

Printre obective se numără și parteneriatul cu profesioniști internaționali, cu scopul asistării reciproce, în căutare de informații și experiențe.

Lansarea proiectului este estimată pentru decembrie 2017, iar banii colectați vor fi utilizați pentru proiectarea și programarea platformei, procesarea și completarea bazei de date.

Donațiile pot fi făcute AICI.

0