(VIDEO) Răspunsul Ucrainei la propaganda rusească: Ce înseamnă să fii invadator rus

by Genko Genko

După ce propagandiștii Kremlinului realizaseră un material video intitulat „Suntem invadatori? Suntem! Și ar trebui să ne mulţumiţi pentru asta!”, Ucraina a venit cu o replică, în care explică ce înseamnă să fii „invadator rus”.

Iar dacă în filmul rusesc, „invadatorii” se lăudau că au „civilizat” Siberia, țările baltice sau Ucraina, atunci în cel realizat de ucraineni sunt trecute în revistă rezultatele ocupației.

„Cândva, am ocupat Siberia. Acum, acolo se extrag petrol, gaz, aluminiu și multe alte resurse necesare. Acum, acolo sunt orașe cu grădinițe de copii și cu spitale. Acum, femeile de acolo nu se mai vând pentru câteva piei de samur, cum era până la venirea rușilor”, se arată în materialul video realizat de ruși.

În schimb, ucrainenii arată cu ce s-a soldat invazia rusă din Afganistan, care a transformat una dintre cele mai bogate țări din Orientul Mijlociu într-o regiune plină de instabilitate și sărăcie. Sunt date și exemplele Finlandei și Poloniei, care s-au dezvoltat fructuos după eliberarea de ocupația rusească și au devenit astăzi state prospere.

CITIȚI ȘI...