(VIDEO) Putin, comparat cu Ceaușescu: Anexarea Crimeei, un „drog propagandistic”

by Genko Genko

Anexarea Crimeei de către Federația Rusă a însemnat, în primul rând, un drog propagandistic pentru președintele Vladimir Putin, a declarat dizidentul rus Garry Kasparov, în cadrul unui interviu pentru TSN.

„Acest drog i-a permis lui Putin să distragă atenția publică de la înrăutățirea situației social-economice din țară. Este clar că regimul lui Putin a intrat în agonie. Această agonie poate însă să se prelungească și să fie una sângeroasă”, a declarat Kasparov la Kiev, acolo unde și-a lansat ultima sa carte.

Fostul campion mondial la șah l-a comparat pe liderul de la Kremlin cu fostul dictator român Nicolae Ceaușescu, care, la fel ca Putin, se bucura de un rating uriaș până la revoluția care s-a soldat cu împușcarea acestuia.

„Adevărata față a regimului lui Putin începe să fie recunoscută, în ciuda fondurilor uriașe cheltuite pentru propaganda Kremlinului atât în Rusia cât și în străinătate”, a mai spus Kasparov.

Acesta a părăsit acum doi ani Federația Rusă, după ce a devenit incomod regimului Putin, în urma organizării mai multor proteste de amploare la Moscova. El spune că ar putea oricând să se întoarcă în Rusia, însă nu crede că ar mai ieșit vreodată din această țară.

CITIȚI ȘI...