(VIDEO) Producători și comercianți de băuturi contrafăcute, depistați de poliţie

by Genko Genko

În cadrul acţiunilor profilactice de combatere a comerţului ilicit de băuturi spirtoase, desfăşurate de către poliția capitalei, a fost reţinut şi cercetat un tânăr de 19 ani.

Tânărul locuiește în satul Homuteanovca din raionul Ialoveni și se ocupa cu comerţul ilegal de băuturi alcoolice contrafăcute pe teritoriul capitalei.

Acesta a fost reţinut în flagrant delict când a încercat să realizeze un lot de sticle cu băuturi tari în apropierea unei pieţe comerciale din sectorul Buiucani, pentru care urma să primească suma de peste 2.000 de lei. Forţele de ordine au depistat în automobilul acestuia mai multe sticle cu coniac în asortiment, vodcă şi alcool etilic, fără documente ce atestă originea şi calitatea băuturilor.

Un alt bărbat în vârstă de 27 ani a fost documentat de poliţişti pentru contrafacerea băuturilor spirtoase. La domiciliul acestuia din satul Pervomaisc, raionul Hânceşti, a fost depistată o adevărată linie clandestină de contrafacere a băuturilor. Individul avea tot necesarul pentru a îmbutelia sticle cu coniac, vodcă şi alcool etilic, cum ar fi: capace, mărci comerciale, sticle şi alte accesorii. De la faţa locului forţele de ordine au ridicat peste 3 000 de litri de băuturi alcoolice, care urmau să ajungă în pieţele comerciale din Chişinău.

În ambele cazuri persoanele au fost sancţionate cu amenzi în mărime de 3.000 de lei, iar marfa a fost ridicată şi sigilată în depozitul de păstrare corpurilor delicte.

CITIȚI ȘI...