(VIDEO) Primul telefon holografic a fost lansat

by Genko Genko

Chinezii se arată din ce în ce mai interesaţi de piaţa de telefonie mobilă, devin tot mai competitivi şi vor să acapareze tot ce ţine de smartphone-uri.

Un nou brand din China a început să fie din ce în ce mai cunoscut şi speră să dea lovitura cu ultima inovaţie în materie de smartphone – arma lor este o nouă generaţie de tehnologie 3D pentru display, numită holografic. Primul telefon holografic a fost lansat marţi la Beijing de către cei de la Takee Technology.

Citeşte şi: (FOTO) Gata cu ecranele sparte ale smartphone-urilor; Cercetătorii au găsit soluţia

Aparatul numit Takee One poate folosi camera din faţă pentru a vedea mişcarea ochilor celui care ţine telefonul, permiţându-i acestuia să vadă efecte 3D pentru a vedea diferite unghiuri. Când o carcasă nouă este ataşată, patru camere extra pot detecta mişcările degetelor utilizatorului, permiţând astfel controlul în aer!

Estar, compania-mamă a celor de la Takee Technology, are 10 ani de experienţă de cercetare în ceea ce priveşte display-ul ecranelor, fiind însă la primul dispozitiv lansat. #Inovaţia în industria telefoanelor poate că nu este necesar pentru producători. Suntem buni în a crea ecrane pentru telefoane şi credem că tehnologia holografică este gata. Poate că suntem noi în fabricarea de telefoane dar produsele noastre se vor îmbunătăţi. Îi invităm pe iubitorii de tehnologie să încerce telefoanele noastre” a declarat Liu Meihong, CEO-ul companiei.

Conform cercetărilor celor de la IDC, 1.2 miliarde de smartphone-uri vor fi livrate în 2014 iar China ocupă o treime din aceasta piaţă. Huawei, Lenovo, Xiaomi şi ZTE se află toate în top 10.

Citeşte şi: (FOTO) Cum va arăta iPhone 6: Cele mai recente imagini, după intrarea în producţie a noului smartphone de la Apple

CITIȚI ȘI...