(VIDEO) Ploaie cu petale de trandafiri: Printre ouă și agheasmă, manifestanții „Fără frică” au avut parte de un moment inedit

by Genko Genko

Printre agheasmă și ouă participanții Marșului de solidaritate „Fără frică” au avut parte și de o ploaie de petale de trandafiri. Circa 250 de participanți au fost astăzi la marșul, organizat pentru apărarea drepturilor omului și a comunității LGBT.

Manifestarea a fost zădărnicită de reprezentanții bisericii ortodoxe, care au venit la marș cu icoane, pancarte, au fredonat cântece religioase, au aruncat cu ouă și au stropit manifestanții cu agheasmă.

După ce s-au apropiat prea mult de participanții „Fără frică”, aceștia au fost evacuați de polițiști cu ajutorul autocarelor. În fața celor două tabere au fost formate două cordoane late cu polițiști.

Participanții au putut merge în marș pe strada București, doar până la intersecția cu strada Vasile Alecsandri, deși plănuiau să ajungă până la strada Maria Cebotari.

Marşul de solidaritate din 2017 s-a desfășurat în tăcere, la fel ca cel din 2016, toţi participanţii purtând tricouri albe, cu însemnele campaniei sociale „Fără frică”.

CITIȚI ȘI...