(VIDEO) În plin conflict militar și criză economică, Ucraina lansează un nou avion; Primul zbor pentru AN-178

by Genko Genko

Deși se confruntă cu un conflict sângeros în estul țării și trece printr-o criză economică profundă, Ucraina continuă să-și dezvolte industria aeronautică. Aeronava militară de transport AN-178 a efectuat primul zbor, iar testele s-au soldat cu succes.

Primul zbor al aeronavei militare de transport a durat o oră, potrivit serviciului de presă al întreprinderii de stat „Antonov”.

Compania intenționează să vândă avioane AN-178 în Azerbaidjan și China. Potrivit BBC, Azerbaidjanul a făcut deja o comandă de 10 avioane de tip nou, iar China – de două aeronave – , în scopul studierii posibilității unei asocieri în participație.

Cea mai importantă caracteristică a noului AN-178 este abilitatea de a transporta orice tip de bunuri ambalate existente în lume, inclusiv containere maritime mari 1C. Aparatul este indispensabil pentru operatorii de logistică, comercianți și pentru situații cu transporturi de urgență”, – au declarat reprezentanții „Antonov”.

AN-178 este capabil să transporte până la 18 de tone de marfă pe o distanță de peste 1.000 km si 10 tone pe o distanță de aproximativ 4000 km.

Costul unui avion este de aproximativ 40 milioane de dolari.

CITIȚI ȘI...