(VIDEO) Plahotniuc, „Dumnezeul moldovenesc”, care formează Parlamentul și arestează prim-miniștri

(VIDEO) Plahotniuc, „Dumnezeul moldovenesc”, care formează Parlamentul și arestează prim-miniștri

Oligarhul Vladimir Plahotniuc este un fel de „Dumnezeu” moldovenesc, care formează Parlamentul și arestează prim-miniștri. De această părere este fostul șef al Biroului Interpol din Ucraina, Kirill Kulikov.

În cadrul unei emisiuni, Kulikov a vorbit despre extrădarea omului de afaceri Veaceslav Platon, despre contractul de livrare a energiei electrice ucrainene către Republica Moldova și despre tentativa de omor a oligarhului Plahotniuc.

Potrivit fostului șef al Biroului Interpol din Ucraina, prea multe evenimente din Ucraina sunt legate de unul și același nume – Plahotniuc.

Vorbind despre extrădarea lui Platon în Republica Moldova, oficialul ucrainean a declarat că din punct de vedere legal, autoritățile din Ucraina au încălcat mai multe prevederi naționale și internaționale.

„Din punct de vedere legal, autoritățile din Ucraina nu trebuiau sa-l extrădeze pe Platon. El este cetățean ucrainean. Toate praticile internaționale și naționale au fost încălcate. Interesant cine este Platon. Se spune că Platon a participat la furtul unui miliard de dolari. El a declarat public, însă, că în spatele acestei schime stă oligarhul Plahotniuc, care formează Parlamentul, îi arestează pe prim-miniștri, este un fel de Dumnezeu moldovenesc”, a declarat Kirill Kulikov, adăugând că „există un conflict între Platon și Plahotniuc”, iar Ucraina „l-a extrădat repede” pe acesta în Republica Moldova.

Acesta vorbește și despre contractul de livrare a energiei electrice ucrainene către Republica Moldova.

„În Ucraina vine „fratele” mai mic al lui Plahotniuc și se înțelege despre procurarea energiei electrice. Straniu cum se poate de cumpărat energie de la noi, când pe piață avem o situație energetică excepțională? În situația când prețurile sar, când nu avem cărbune. În aceste condiții, noi am hotărât să vindem energie electrică Republicii Moldova. Cel mai interesant este că prețul la care este vândută energia electrică Republicii Moldova este egal cu costurile la energie electrică produsă de centralele atomice. Acest preț este de aproape două ori mai mic decât pe piața internă. Cum Ucraina cu deficiență în balanța energetică poate vinde energie?”, se întreabă fostul șef al Biroului Interpol din Ucraina, Kirill Kulikov.

„Până acum singurul furnizor pentru energia electrică al Republicii Moldova era Transnistria. În pofida conflictelor politice și militare dintre Republica Moldova și Ucraina energia mergea prin rețeaua transnistreană, din Rusia”, a adăugat Kulikov.

De asemenea, acesta s-a referit și la tentativa eșuată de asasinat a oligarhului moldovean. „Ucraina și Moldova au arestat 17 teroriști teribili. Cică, erau în contact cu FSB. O parte din ei au fost reținuți, sub supravegherea președintelui Ucrainei. Sunt prea multe evenimente legate de același nume”, a conchis fostul șef al Biroului Interpol din Ucraina, Kirill Kulikov.

0