(VIDEO) Pe jos peste 400 de km pentru a participa la protest; Gestul extraordinar al unor români

(VIDEO) Pe jos peste 400 de km pentru a participa la protest; Gestul extraordinar al unor români

Mai multe persoane au plecat, miercuri, din Cluj Napoca în marș către București, intenționând să participe la marele protest care se anunță pe 20 ianuarie în Capitala României.

La punctul de întâlnire din Cluj au venit inițial cinci persoane, dar apoi grupul s-a mărit.

“Intenția noastră este să mergem pe jos la București, în ‘Marșul speranței’, pentru a ajunge la mitingul programat în Capitală în 20 ianuarie. Vrem prin acest marș să spunem răspicat că nu dorim modificarea Legilor Justiției, este forma noastră de protest. Mesajul nostru este ‘Toată lumea la București’, trebuie să fim cât mai mulți acolo.

Vom merge pe drum, în șir indian, și mi-aș dori că la intrarea în București să fie un șir de 2 kilometri și să ne întâlnim toți clujenii care vor merge la miting pentru a merge împreună în Piață Universității. Când am avut această inițiativă m-am întrebat cui ne adresăm și am spus că ne adresăm bucureștenilor. Dacă noi venim pe jos din Cluj, și ei trebuie să iasă din blocuri, să vină în stradă, să protesteze”, a declarat Sorin Bobis, organizatorul marșului.

Aceștia pleacă de la Cluj Napoca în direcția Turda, Târgu Mureș, Sighișoara, Brașov, Ploiești, București.

Printre acești protestatari se află și o persoană cu deficiențe de vedere, dar și un francez stabilit de 15 ani în România. Din Sighișoara încă trei persoane nevăzătoare se vor alătură grupului.

“O să fie un protest mare, poate se va schimbă ceva. Ne ajută protestul”, a spus francezul Alexandre Lacaille.

“E foarte ușor să critici și să fugi din țară de probleme. Dacă încerci, măcar știi că ai încercat. Nu pot să spun că am stat în fața televizorului și doar să îi critic”, a adăugat o altă persoană cu deficiențe de vedere, care participa la Marșul Speranței Cluj.

0