(VIDEO) Patru supraviețuitori ai accidentului rutier din regiunea Kaluga au ajuns acasă. Alți patru moldoveni rămân internați în Rusia

(VIDEO) Patru supraviețuitori ai accidentului rutier din regiunea Kaluga au ajuns acasă. Alți patru moldoveni rămân internați în Rusia

Patru moldoveni, supraviețuitori ai tragicului accident din regiunea Kaluga, Federația Rusă, au ajuns în siguranță la Chișinău. Persoanele cu diverse traumatisme au fost întâmpinate de rude și apropiați pe peronul Gării Feroviare Chișinău. Transportarea victimelor a fost efectuată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cu susținerea căii ferate din Republica Moldova.

Oamenii au ajuns în țară cu ruta Moscova – Chișinău fiind însoțiți de ofițerii IGSU. Medicii SMURD au însoțit oamenii care au suferit diferite traumatisme în urma accidentului, dar și le-au acordat ajutorul calificat în drum spre Republica Moldova.

Ulterior trei echipaje ale SMURD i-au transportat la Institutul de Medicină Urgentă din capitală, de unde au fost preluați de medicii spitalului. Aici cei patru moldoveni au fost internați pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Vedeți și: Corpurile neînsuflețite ale celor șase moldoveni decedați în accidentul de lângă Kaluga au fost aduse acasă

Potrivit medicilor starea pacienților este stabilă.

Alți patru cetățeni ai Republicii Moldova care au avut de suferit în Kaluga primesc îngrijiri medicale în Federația Rusă, întrucât starea de sănătate nu permite transportarea acestora. După ce medicii vor da acordul în vederea externării pacienților, autoritățile din Moldova vor repatria acasă oamenii.

0