(VIDEO) „Partidul Nostru” susţine iniţiativa repetată privind organizarea referendumului „nu-mixt”

(VIDEO) „Partidul Nostru” susţine iniţiativa repetată privind organizarea referendumului „nu-mixt”

„Partidul Nostru” susţine iniţiativa privind organizarea unui referendum de anulare a sistemului electoral mixt al alegerilor, participând repetat la şedinţa de constituire a grupului de iniţiativă privind organizarea acestuia.

Potrivit vicepreşedintelui „Partidului Nostru” Elena Griţco, faptul că la şedinţa repetată de constituire a grupului de iniţiativă s-au adunat sute de oameni este manifestarea mişcării de rezistenţă împotriva acţiunilor ilegale pe care astăzi le aplică regimul de guvernare. „Vreau să vă mulţumesc fiecăruia în parte pentru faptul că nu suteţi indiferenţi. Aceasta ne dă speranţa că doar prin eforturi comune, unindu-ne, putem dărâma acest regim criminal de la guvernare. „Partidul Nostru” susţine iniţiativa societăţii civile privind desfăşurarea unui referendum legislativ”, s-a adresat Griţco către sală.

La rândul său, vicepreşedintele formaţiunii Dumitru Ciubaşenco a subliniat că „Partidul Nostru” s-a convins din propria experienţă în privinţa a ceea ce înseamnă alegeri furate. Potrivit lui, cartelul politic Plahotniuc-Dodon a împărţit deja locurile în viitorul Parlament. „Această guvernare se teme de un referendum ca dracul de tămâie, ca vampirii de lumina zilei. Ei ştiu că vor pierde referendumul privind încrederea oferită primarului Renato Usatîi, iar de aceea îl blochează. Ei ştiu că grupul de iniţiativă le va pune pe masă 400-500 de mii de semnături ale concetăţenilor noştri împotriva sistemului mixt”, a adăugat Ciubaşenco.

El a subliniat că în condiţiile unor instituţii de stat capturate, cetăţenilor ţării le rămâne o singură ieşire – opunerea. Potrivit lui Ciubaşenco, şedinţa de constituire la fel este o formă a opunerii. „„Partidul Nostru” şi alte partide, ONG-uri, sunt o parte a acestei mişcări de rezistenţă, care există în Moldova în pofida ilegalităţilor create de către autorităţi”, a adăugat el.

Duminică, la Chişinău a avut loc adunarea repetată a grupului de iniţiativă privind organizarea referendumului pentru anularea legii privind trecerea la sistemul electoral mixt. Comisia Electorală Centrală a refuzat să înregistreze primul grup de iniţiativă din motive pur formale.

0