(VIDEO) Partidul lui Dodon schimbă macazul: După ce a fost susținut de Usatîi la prezidențiale, acum spune că „Partidul Nostru” nu va mai fi lăsat să participe la alegeri

(VIDEO) Partidul lui Dodon schimbă macazul: După ce a fost susținut de Usatîi la prezidențiale, acum spune că „Partidul Nostru” nu va mai fi lăsat să participe la alegeri

Purtătorul de cuvânt al șefului statului, Ion Ceban, dă de înțeles că „Partidul Nostru” condus de Renato Usatîi nu va fi lăsat să participe în alegeri pe liste de partid. Opinia a fost exprimată în cadrul unei emisiuni de la postul NTV, apropiat socialiștilor.

Pentru a convinge despre necesitatea implementării votului mixt, Ion Ceban a spus că anume într-un astfel de sistem, câțiva deputați din „Partidul Nostru” ar avea șansa să intre în Parlament.

„Pentru alde Usatîi care astăzi este în afara sistemului pentru că a fost scos din cursă și nu se știe dacă va avea posibilitatea să participe în cursă. Și atunci ce rămâne? Haideți să fim corecți. Are posibilitatea să participe de unul singur. Partidul nu a fost admis o dată, nu cred că va mai fi admis. Primarii care sunt foarte de treabă care ar putea veni pe liste de circumscripție. Vedem cum se împart aceste liste de circumscripție”, a spus Ceban.

Ceban a fost întrerupt de câteva ori de moderator care a menționat că, atunci când a fost scos din cursă, partidul lui Usatîi era diferit. Potrivit lui, cei din formațiunea „Partidul Nostru” ar putea pretinde să intre în cele 25% menite listelor de circumscripție.

Menționăm că în 2014, partidul condus de Renato Usatîi a fost scos din cursa electorală, iar la prezidențiale acesta l-a susținut deschis pe șeful actual al statului, Igor Dodon.

Dodon a venit cu propunerea introducerii votului mixt. Asta după ce oligarhul Plahotniuc a promovat insistent sistemul electoral uninominal. Mai multe voci susțin că, de fapt, cei doi au o înțelegere, iar votul mixt era și miza de început.

0