(VIDEO) OSCAR 2014: Cine sunt marii favoriți conform caselor de pariuri

by Genko Genko

La 2 martie Academia Americană de Film își va desemna laureații. Teoretic încă nu se știe cine se va învrednici de statuetele de aur, dar casele de pariuri au stabilit deja marii favoriți.

Cel mai bun film, 12 years a slave – cotă de 1,2

La categoria cel mai bun film, favorit detașat este 12 years a slave, filmul care deja și-a adjudecat la această categorie Globul de Aur și BAFTA. Cine ar paria pe producția lui Steve McQueen o sută de euro, s-ar alege cu 120.

Pe locul 2 în topul favoriților se află Gravity, cu o cotă de 5.00, iar șansa a 3-a în opinia bookmakerilor o are American Hustle – 19.0

Cel mai bun regizor, Alfonso Cuaron (Gravity) – cotă de 1.05

Lucrurile par și mai clare atunci când vine vorba de cel mai bun regizor, unde Alfonso Cuaron cu al său Gravity este lider detașat. Cine pariează pe Cuaron 100 de euro, s-ar alege doar cu 105. Cota este atât de mică și pentru că Alfonso Cuaron a câștigat toate premiile posibile la această categorie.

Pe locul 2 în preferințele bookmakerilor se află Steve McQuen (12 years a slave), cu o cotă de 9.00, iar pe 3 vine David O. Russel (12 years a slave), cu o cotă de 34.0

Cel mai bun actor în rol principal, Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club) – cotă de 1.16

Matthew McConaughey a câștigat deja Globul de Aur pentru cel mai bun actor principal într-o dramă, iar dacă pariați pentru el și la Oscar o sută de euro, vă puteți alege cu 116 dacă va merge la el statueta.

Pe locul 2 în topul bookmakerilor se află Leonardo di Caprio, pentru rolul din The Wolf of Wall Street, cu o cotă de 6.0, iar câștigătorul premiului Bafta la această categorie, Chiwetel Ejiofor, are o cotă de 9.0.

Cea mai bună actriță în rol principal, Cate Blanchett (Blue Jasmine) – cotă de 1.03

Cel mai clare din toate categoriile par a fi lucrurile la cea mai bună actriță în rol principal. Aici, dacă pariați 100 de euro pentru câștigătoarea Globului de Aur și BAFTA la aceeași categorie, vă vor reveni doar 103.

Cu șansa a doua este creditată Amy Adams (American Hustle), 15.0, iar cu a 3-a – Sandra Bullock (Gravity), 19.0

Cel mai bun actor în rol secundar, Jared Leto (Dallas Buyers Club) – cotă de 1.16

Destul de clare sunt lucrurile și la această categorie, unde câștigătorul Globului de Aur, Jared Leto, este favorit cert.

Barkhad Abdi (Captain Phillips), care a câștigat BAFTA la această categorie are o cotă de 12.0, iar Michael Fassbander (12 years a slave), 10.0.

Cea mai bună actriță în rol secundar, Lupita Nyong’o (12 years a slave) – cotă de 1.66

O bătălie destul de strânsă pare să fie la această categorie, acolo unde se bat Lupita Nyong’o, fără premii până acum, și Jennifer Lawrence (cotă de 2.2 – American Hustle) cu Globul de Aur și BAFTA deja acontate.

Cea mai bună animație, lung metraj, Frozen – cotă de 1.15

Nici Frozen nu prea pare să aibă adversari, după ce a câștigat deja BAFTA și Globul de Aur

Șanse mai au The Wind Rises (15.0) și Despicable me 2 (19.0).

Cel mai bun film într-o limbă străină (de engleză), La Grande Belezza – cotă de 1.20

Producția italiană s-a învrednicit deja de mai multe premii. Cu șanse la această categorie mai este și filmul danez (The Hunt), cu o cotă de 4,2


După ce am văzut cotele la cele mai importante categorii nu ne rămâne decât să pariem (cei care au asemenea obiceiuri) și/sau să așteptăm decernările de pe 2 martie.

CITIȚI ȘI...