(VIDEO) Natalia Morari către Vlad Plahotniuc: Ați decis să mă pedepsiți și ați ales să loviți un om apropiat mie, foarte apropiat

(VIDEO) Natalia Morari către Vlad Plahotniuc: Ați decis să mă pedepsiți și ați ales să loviți un om apropiat mie, foarte apropiat

Jurnalista Natalia Morari a vorbit pe față despre faptul cum președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a decis să o pedepsească pentru o scrisoare care i-a adresat-o acum doi ani. Într-un editorial video de la postul TV8, jurnalista a vorbit despre frică și despre faptul că „un om apropiat mie a fost luat ostatic”. Totodată, Morari vorbește despre reținerea părintelui unui activist civic, care ar fi fost atenționat să renunțe la activitatea sa critică la adresa guvernării, precum și despre alte cel puțin cinci cazuri pe care le cunoaște, dar despre care nu poate vorbi încă.

„Un prieten apropiat mie, un activist civic, nu pot acum să îi spun numele, se află în situația în care unul din părinții lui este luat ostatic. La câteva zile după arestul unuia dintre părinți, i s-a transmis: „Nu te agita. Vorbește mai puțin și atunci situația cu părintele tău se va rezolva”. Acest om este foarte activ de câțiva ani. Acum urmăresc cum se comportă acest om și îmi dau seama că îi este foarte greu să vorbească și să acționeze de parcă nimic nu s-a întâmplat”, a spus Morari.

Totodată, Natalia Morari a dat citire scrisorii pe care i-a trimis-o acum doi ani liderului PDM, Vlad Plahotniuc, în urma căreia, potrivit ei, democratul a decis să o pedepsească. Astfel, în urma căutării îndelungate a unei soluții, Plahotniuc ar fi comandat, potrivit ei, reținerea fostului deputat liberal-democrat Chiril Lucincschi, cu care jurnalista este într-o relație.

Vedeți și: Natalia Morari îi scrie lui Plahotniuc: „Vreau să vă mulțumesc”

„Domnule Plahotniuc, știu că după această scrisoare, care v-am scris-o în ianuarie 2016, v-ați enervat foarte tare și Dvs. personal ați dat comanda să se lovească în mine. Ați făcut asta, după trei emisiuni zgomotoase în 2016 la care au participat domnul Gofman și Serghei Sagaidac, care au vorbit despre felul în care s-au spălat banii în sistemul bancar, cum s-a furat miliardul… Și știu că Dvs. personal ați dat comanda „fas” împotriva mea. Ați căutat mult cum să mă bateți (…) și ați ales să loviți un om apropiat mie, foarte apropiat.

Acum un an nu am vorbit public despre asta pentru că îmi era frică. Acum un an, când a fost reținut fostul proprietar al postului TV7 Chiril Lucinschi și învinuit de spălare de bani, m-am temut să vorbesc public despre asta. la fel, m-am temut să vorbesc public despre faptul că, la trei zile după reținerea lui, am primit un mesaj de la un om de afaceri, care mi-a transmis că acum tot procesul depinde de doi factori: de TV8 în general, postul TV care se pregătea a fi lansat, și de mine personal, iar condițiile ca procesul să fie încetat era ca eu să nu revin în emisie”, a declarat Natalia Morari, precizând că s-a gândit serios să accepte „condiția” de a nu reveni pe ecrane.

„Atunci îmi era frică pentru că un om apropiat mie era luat în captivitate. Tot așa cum Dvs. ați luat acum în captivitate toată țara. Ați luat în captivitate oameni apropiați apropiaților mei – activiști civici și pe mulți alții, inclusiv politicieni. Astfel, ne conduceți. Domnule Plahotniuc, atunci când nu ai ce pierde, pur și simplu nu mai ai frică. Pe toți n-o să-i rețineți, N-o să le închideți gurile tuturor. Pur și simplu gândiți-vă că mai aveți timp să plecați frumos. Nu pot spune că și „demn”. Puțin probabil să vă reușească asta! Noapte bună”, a fost mesajul de încheiere al Nataliei Morari.

0