(VIDEO) Momentul în care un suporter al lui Saakașvili a încercat să se autoincendieze: „Am vrut să ofer puțin gunoi omenirii”

(VIDEO) Momentul în care un suporter al lui Saakașvili a încercat să se autoincendieze: „Am vrut să ofer puțin gunoi omenirii”

Fostul președinte al Georgiei, ex-guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, a fost reținut în această dimineață de serviciul de securitate din Ucraina, SBU, dar a fost eliberat de protestatari. În timp ce Mihail Saakașivili amenința că se va arunca de pe acoperișul locuinței sale, unul dintre susținătorii săi, cățărat pe o conductă de gaze, a încercat să își dea foc, transmite Ukrainska Pravda.

În înregistrarea video de la fața locului, bărbatul, identificat sub numele Ivan Ukrainy, își toarnă pe haine benzină dintr-o sticlă de plastic. Din fericire, suporterul lui Saakașvili este oprit înainte de a se autoincendia.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional

Potrivit Ukrainska Pravda, anterior, în momentul în care, în busculada creată pe stradă, agenții de securitate au intrat în clădirea lui Mihail Saakașvili de pe strada Kostolna din Kiev, bărbatul, postat pe țeava de gaze, ar fi aruncat cu petarde în forțele de ordine.

Rugat de presă să comenteze gestul său, Ivan Ukrainy a afirmat: „Voiam să ofer un bestseller lumii, voiam să ofer puțin gunoi oamenirii, voiam să-i ard pe toți”.

Potrivit autorităţilor ucrainene, Mihail Saakaşvili este acuzat de „sprijinirea membrilor unei organizații criminale și tăinuirea activității acesteia”.

Mihail Saakașvili a fost eliberat din microbuzul în care a stat aproape 4 ore, după confruntări între forțele de ordine și susținătorii săi. Acesta a acuzat procurorul general, Iuri Luțenko, că ar fi falsificat o înregistrare audio pentru a-l acuza de legături cu un oligarh ucrainean aflat în Rusia. El îl acuză pe președintele Petro Poroșenko că s-ar afla în spatele acestor acțiuni și de legături cu oligarhul Rinat Ahmetov. Totodată, fostul lider georgian cheamă ucrainenii la „cea mai amplă manifestație de protest din 2014 încoace”.

0