(VIDEO) Moderatoare Publika TV, despre inițiativa lui Plahotniuc: Are loc referendumul pentru ca în noul legislativ să avem 61 de deputați

(VIDEO) Moderatoare Publika TV, despre inițiativa lui Plahotniuc: Are loc referendumul pentru ca în noul legislativ să avem 61 de deputați

Inițiativa președintelui democrat Vlad Plahotniuc privind organizarea unui referendum consultativ în ziua alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, care ar solicita opinia cetățenilor cu privire la reducerea numărului de deputați de la 101 la 61, precum și posibilitatea de a retrage mandatele deputaților care nu-și vor respecta promisiunile, a fost întâmpinată cu „entuziasm” la postul de televiziune al acestuia, Publika TV. Astfel, deși referendumul ar urma să aibă loc abia în ziua alegerilor, potrivit moderatoarei Rita Ursalovschi, efectele acestuia ar urma să intre în vigoare exact în aceeași zi.

În cadrul emisiunii Publika Report de ieri, 13 noiembrie, imediat după briefingul lui Vlad Plahotniuc, moderatoarea Rita Ursalovschi i-a avut ca invitați pe Alexandru Popescu și Victor Nichituș. Astfel, în momentul în care jurnalistul Victor Nichituș se întreba retoric „câți deputați vor fi aleși” la alegerile din 24 februarie, „presupunând”, totodată, că „vor fi aleși 101 deputați”, moderatoarea l-a oprit.

„Nu pot fi aleși 101 (deputați) acum, în 24 februarie. Are loc referendumul pentru ca în noul legislativ să avem 61 de deputați”, a comentat Rita Ursalovschi.

Pentru a depăși momentul ușor jenant, celălalt invitat din studio a precizat că „suntem pe aceeași undă, dar comentăm diferit”. „Aceste alegeri vor fi după legislația care a avut loc până acum. Adică vor fi aleși 101 deputați. Dar, în aceeași zi va avea loc un referendum consultativ la care vom afla opinia alegătorului”, a menționat Alexandru Popescu.

Astfel, cei doi invitați în studio au explicat că, de fapt, următorul Parlament având rezultatele referendumului consultativ va trebui să decidă privind reducerea numărului de deputați de la 101 la 61.

„Dar nu vor avea niciun interes să rămână mai puțini pentru că toți vor să fie deputați”, a conchis dezamăgită moderatoarea Publika TV.

0