(VIDEO) Misiune neobișnuită pentru pompierii din sectorul Botanica al capitalei. Au intervenit pentru salvarea lui „Antoșa”

(VIDEO) Misiune neobișnuită pentru pompierii din sectorul Botanica al capitalei. Au intervenit pentru salvarea lui „Antoșa”

Pompierii sectorului Botanica al capitalei au fost solicitați ieri în localitatea Băcioi pentru a interveni la o misiune neobișnuită. Salvatorii au fost alertați de localnici pentru a recupera o pisică căzută într-o fântână publică de pe strada Cuza Vodă a suburbiei. Ajunși la fața locului pompierii au efectuat operațiunea de salvare și, în mai puțin de 10 minute, au reușit să scoată animalul din fântâna cu apă.

Potrivit datelor IGSU, fântâna avea o adâncime de 12 metri, iar animalul se afla în apă. Datorită intervenției operative acesta a fost scos la suprafață fără de a suferi. După salvarea pisoiului, pompierul care a coborât în fântână a pozat alături de pisoiul pe nume „Antoșa”, după care l-a transmis stăpânilor.

Conform informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, de la începutul anului 2018 pompierii au intervenit în 62 cazuri de salvare a animalelor blocate s-au căzute în fântâni și guri de canalizare.

Salvatorii îndemnă oamenii să sune de urgență Serviciul 112 în caz de situații de risc.

0