(VIDEO) Messi, genial și la națională: A calificat Argentina de unul singur la CM 2018. O mare echipă rămâne acasă

(VIDEO) Messi, genial și la națională: A calificat Argentina de unul singur la CM 2018. O mare echipă rămâne acasă

Mondialul din Rusia va avea la start cele două mari vedete ale fotbalului. După ce Ronaldo a obținut calificarea directă grație victoriei din ultimul meci, cu fostul lider al grupei, Elveția, Messi și-a dus naționala la un nou turneu final. Prestația vârfului Barcelonei a fost impresionantă, el trăgând pur și simplu după el o națională care din nou nu a strălucit. Argentina s-a impus cu 3-1 în Ecuador, toate golurile oaspeților purtând semnătura decarului.

Săptămâna trecută, Argentina a remizat 0-0 cu Peru, acasă, iar după acest rezultat vicecampioana lumii risca să nu se califice la Mondialul de anul viitor, ceea ce nu i s-a mai întâmplat de la ediţia din 1970. La Quito a plouat non-stop timp de câteva zile și suprafața de joc arăta în ziua confruntării mai degrabă ca o orezărie decât ca un teren de fotbal. Gazonul de pe Estadio Olimpico Atahualpa era plin de bălți, lucru care în teorie i-ar fi împiedicat cu siguranță pe argentinieni să-și etaleze calitățile.

Nici statistica nu era una încurajatoare pentru naționala lui Jorge Sampaoli. Toată suflarea argentiniană aștepta un meci mare de la Messi, însă în cele 5 partide jucate până în prezent la mare altitudine (Bogota, La Paz sau Quito) decarul pumelor nu a ieșit niciodată învingător. În plus, în ultimele două decenii și jumătate, “pumele” se impuseseră o singură dată în Ecuador, astfel că premisele nu erau favorabile.

Ca întreg peisajul să fie unul de coșmar pentru oaspeți, Ibarra a deschis scorul pentru Ecuador în secunda 38, iar Argentina părea că nu mai poate fi salvată. Mai ales că Sampaoli a căzut încă o dată pradă propriilor limite, refuzând din nou să îi titularizeze pe Icardi și pe Dybala.

Din fericire pentru “țara tangolului”, Messi s-a încăpăţânat să creadă că poate cuceri un titlu mondial, iar turneul final din Rusia e probabil penultima sa șansă. Decarul Barcelonei a făcut un nou meci fabulos, fiind strălucitor printre ceilalți 10 “coechipieri-pământeni”.

Messi a reușit un hat-trick de senzație, punctând în minutele 12, 20 și 62 (ultimele două reușite au fost superbe) și ducând de unul singur naționala “pumelor” la CM. “Cel mai bun din istorie”, a fost “refrenul” preferat al serii pe twitter, suporterii din toate colțurile lumii salutând o nouă prestație de gală a atacantului de 30 de ani.

Grație triplei din Ecuador, Messi a ajuns la cota 61 de goluri înscrise pentru Argentina. El este liderul all-time al selecționatei “pumelor”. Vârful Barcelonei l-a depășit de peste un an pe Batistuta, care era din 2002 golgheterul absolut, cu 54 de reușite. Reușita cu numărul doi din meciul cu Ecuador a însemnat atingerea unei cifre rotunde: 60.

Rezultatele serii în preliminarii, zona America de Sud

Rezultate: 
Ecuador — Argentina 1-3 
Au marcat: Romario Ibarra 1, respectiv Lionel Messi 12, 20, 62.

Peru — Columbia 1-1 
Au marcat: Paolo Guerrero 76, respectiv James Rodriguez 56. 

Brazilia — Chile 3-0 
Au marcat: Paulinho 55, Gabriel Jesus 57, 90.

Uruguay — Bolivia 4-2 
Au marcat: Martin Caceres 40, Edinson Cavani 42, Luis Suarez 60, respectiv Gaston Silva 24 (autogol), Diego Godín 79 (autogol).

Paraguay — Veneuzela 0-1 
A marcat: Yangel Herrera 84. 

Din cauza înfrângerii la scor în fața Braziliei, naționala statului Chile ratează Mondialul la golaveraj. Vidal și Alexis Sanchez vor vedea turneul final din fața televizorului, după ce au câștigat ultimele două ediții din Copa America. 

Calificate direct pentru Rusia sunt Brazilia, Uruguay, Argentina și Columbia, în timp ce Peru va merge la barajul contra Noii Zeelande.

Clasament

0