(VIDEO) Malaysia Airlines 370: 122 de obiecte au fost detectate prin satelit

by Genko Genko

Căutările aeronavei Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines continuă, însă fără prea mult succes. Asta chiar dacă imagini recente înregistrate prin satelit relevă prezenţa a 122 de obiecte într-o zonă din sudul Oceanului Indian.

Mark Binskin, un oficial al armatei australiene, a comparat căutările cu cele ale unui ac dintr-un car cu fân. Doar că situația este și mai dificilă ”deoarece noi încercăm să ne dăm seama măcar unde este carul”

Citește și: (FOTO și VIDEO) Malaysia Airlines 370: 7 întrebări fără răspuns

Conform Airbus Air Defence, cele 122 de obiecte detectate de sateliți, care plutesc pe suprafața oceanului, au dimensiuni diferite, între 1 metru și 23 de metri, iar ele sunt localizate la aproximativ 2500 de km sud-vest de Australia.

În același timp, nimeni nu poate declara cu certitudine că obiectele aparțin aeronavei dispărute pe 8 martie, nefiind cert nici măcar faptul că avionul s-a prăbușit în acea zonă.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysian Airlines a dispărut pe 8 martie, în timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur spre Beijing. La bordul avionului erau 239 de pasageri şi membri ai echipajului.

Şase state participă la aceste căutări: Australia, Noua Zeelandă, Statele Unite, Japonia, China şi Coreea de Sud.

Mai jos vă prezentăm material video al celor de la ABC, cu mai multe detalii despre operațiunile de căutare ale aeronavei.CITIȚI ȘI...