(VIDEO) Luptele în estul Ucrainei au început

by Genko Genko

În estul Ucrainei luptele între Garda Națională, trimisă de Kiev, și separatiștii pro-ruși au început. Focuri de armă s-au auzit în orașul Kramatorsk, în timp ce la Slaviansk au ajuns mașini blindate, tancuri și soldați, hotărâți să elibereze orașul de sub controlul separatiștilor.

Conform presei ucrainene, indivizi necunoscuți, îmbrăcați în haine de luptă, au încercat să ia cu asalt aeroportul din Kramatork. Garda Națională a respins însă atacul.

În acest moment, în Kramatorsk lucrurile s-ar fi calmat, iar Garda Națională ar deține controlul asupra orașului.

Situația este mult mai tensionată în Slaviansk, acolo unde aproximativ 500 de indivizi înarmați controlează sediul poliției, iar alți aproximativ 300 sute ar asigura baricadele de la intrarea în oraș.

Citește și: Primarul de Slaviansk: Locuitorii nu doresc federalizarea Ucrainei

Potrivit primarului din localitate, aceștia ar fi primit aproximativ o mie de arme automate precum și mai multe lansatoare de grenade anti-tanc.

”Acești indivizi înarmați încearcă să convingă cetățenii să pledeze pentru o alipire la Rusia. Eu declar însă cu responsabilitate: niciun cetățean din Slaviansk nu-și dorește alipirea regiunii la Rusia”, a spus edilul.

CITIȚI ȘI...