(VIDEO) Lecție de solidaritate a suporterilor AS Monaco: Au scandat minute în șir „Dortmund! Dortmund!”

(VIDEO) Lecție de solidaritate a suporterilor AS Monaco: Au scandat minute în șir „Dortmund! Dortmund!”

Primul meci din cadrul Uefa Champions League între Borussia Dortmund și AS Monaco, ce urma să aibă loc marți seara, pe stadionul german Signal Iduna Park, a fost amânat din cauza unei explozii cu bombă ce a avut loc la mică distanță de autocarul echipei Borussia Dortmund (BVB). Un jucător a fost rănit, iar meciul a fost reprogramat pentru a doua zi.

Clubul german Borussia Dortmund a anunțat că o bombă a explodat lângă autocarul echipei, chiar înainte de meciul cu AS Monaco, programat marți seara, la ora locală 20:45, în prima etapă a sferturilor de finală, la deschiderea Uefa Champions League.

Apărătorul echipei germane, spaniolul Marc Barta (26), a fost spitalizat cu răni la membre, însă viața sa nu a fost pusă în pericol, conform declarației medicilor și echipei germane. Spaniolul s-a alăturat clubului BVB anul trecut, venind de la FC Barcelona. Acesta a fost rănit la un braț și la un picior, însă un comunicat al echipei a anunțat că a fost operat cu succes, iar acum este în afara oricărui pericol, conform realitatea.net.

După anunțul exploziei cu bombă, suporterii echipei AS Monaco, aflați pe stadion în momentul incidentului, au dat lumii întregi o lecție de solidaritate, scandand în cor, timp de minute întregi, numele echipei Borussia Dortmund.

Răspunsul echipei Borussia Dortmund a venit imediat, printr-un tweet:

„Vă mulțumim pentru răbdare și înțelegere și pentru scandările cu «Dortmund! Dortmund!», dragi suporteri ai AS Monaco!”

O informare din partea conducerii Uefa a anunțat, la puțin timp după incident, că meciul a fost amânat, umrând să aibă miercuri, la ora 17:45, pe stadionul Signal Iduna Park, aflat la câțiva kilometri de locul incidentului. În anunț se declară că „decizia de a reprograma meciul a fost luată după o întâlnire dintre membrii Uefa, reprezentanții celor două cluburi și autoritățile locale”.

Poliția locală a confirmat printr-un mesaj postat pe contul oficial de Twitter:

„Confirmăm că, puțin după ora 19:00, în această seară, au avut loc trei explozii în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund. Conform informațiilor pe care le avem până în acest moment, roțile autocarului au explocat (total sau parțial) și o persoană a fost rănită. Deocamdată este imposibil să declarăm cu exactitate ce anume a expodat și unde. Dorim să asigurăm participanții și rudele lor că nu există indicii concrete în legătură cu o amenințare în cadrul stadionului.”

Puțin mai târziu, Poliția din Dortmund a emis o altă declarație, dând mai multe detalii despre incident, menționând că vor organiza o conferință de presă alături de clubul de fotbal.

0