(VIDEO) Kiev: Mihail Hodorkovski acuză Moscova pentru reprimarea manifestațiilor

by Genko Genko

Fostul oligarh rus Mihail Hodorkovski, aflat duminică în piața Maidan din Kiev, a acuzat Rusia că și-a dat acordul pentru represiunile soldate cu moartea a zeci de manifestanți, în timpul protestelor.

Hodorkosvki a luat cuvântul în fața miilor de ucraineni strânși în piața Maidan și a povestit cu lacrimi în ochi despre discuțiile sale cu manifestanții. „Mi-au povestit ce au făcut aici autoritățile, ce au făcut cu acordul puterii ruse, au fost omorâți peste 100 de oameni”, a spus Mihail Hodorkovski, salutat de mulțime.

Fostul oligarh și unul dintre cei mai aprogi critici ai președintelui rus Vladimir Putin a condamnat sugestiile Moscovei că protestatarii din Ucraina sunt „fascişti” cu porniri violente, afirmând că „propaganda rusă minte, ca întotdeauna”. „Nu sunt fasciști sau naziști aici”, a declarat Hodorkovski.

Amintim că la sfârşitul lunii decembrie 2013, Mihail Hodorkovski, care a fost anterior acuzat de infracţiuni economice, a fost graţiat de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, iar după câteva ore de la eliberare, a părăsit ţara.

CITIȚI ȘI...