(VIDEO) Un copil de doi ani a murit din cauza patimei tatălui său pentru jocuri

by Genko Genko

Un tată dependent de jocuri pe calculator şi-a lăsat copilul de doi ani să moară de foame în casă. Tragicul caz a avut loc în Coreea de Sud. Obsedat de jocurile online, bărbatul şi-a petrecut zece zile într-un internet cafe fără a mai trece pe acasă.

Tatăl, un tânăr în vârstă de doar 22 de ani, a fost surprins de camerele de supraveghere ale blocului în care locuia, atunci când, speriat fiind că cineva ar putea depista corpul neînsufleţit al micuţului, a încercat să scape de el, aruncându-l la tomberodnul de gunoi. Pe imaginile video se poate observa cum acesta intră în lift şi ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, începe să-şi aranjeze părul în oglinda ascensorului. Poliţiştii au stabilit că bărbatul a ţinut corpul neînsufleţit al copilului în casă, timp de o lună.

„Şi-a părăsit locuinţa timp de 10 zile în total. Şi-a neglijat fiul şi l-a lăsat să moară. S-a speriat când s-a gândit că vecinii ar putea descoperi ceea ce a făcut”, a declarat Kwon Chang-Hyun, ofițer de poliție.

Aproape şapte la sută din adolescenţii sud-coreeni sunt dependenţi de jocurile pe calculator, o proporție care a speriat autorităţile. Oficialii de la Seul vor să includă dependenţa de jocuri pe calculator în aceeaşi categorie cu cea de droguri şi alcool.

Ei vor să adopte o lege care să limiteze publicitatea pentru astfel de activităţi şi să-i oblige pe producători să aloce o parte din venituri pentru reducerea dependenţei.

CITIȚI ȘI...