(VIDEO) Imigrantul ilegal supranumit „Spider Man” după ce a salvat un copil, primit de președintele francez și va primi cetățenie

(VIDEO) Imigrantul ilegal supranumit „Spider Man” după ce a salvat un copil, primit de președintele francez și va primi cetățenie

Un imigrant ilegal a fost supranumit „Spider Man” după ce a urcat la al patrulea etaj al unui bloc locativ din Paris pentru a salva un copil care risca să se prăbușească în gol. După ce cazul a ajuns în mass-media, tânărul de culoare a fost invitat de președintele francez Emmanuel Macron, care i-a mulțumit pentru curajul de a care a dat dovadă și i-a propus chiar să înceapă procedurile pentru a obține cetățenia franceză.

Tânărul de 22 de ani, originar din Mali, care a ajuns în Franța în urmă cu câteva luni, a salvat de la moarte sigură un copil, atârnat de un balcon. Cel care a primit rapid apelativul „Spider Man” s-a urcat cu mâinile goale pe un bloc, ca să salveze un copil în pericol să cadă de la etajul patru.

Băiețelul în vârstă de patru ani fusese lăsat singur în casă de părinți, au anunțat autoritățile, care au demarat o anchetă.

Președintele Emmanuel Macron l-a invitat luni la Palatul Elysee, pentru a-i mulțumi. Și primarul Parisului l-a lăudat.

Anne Hidalgo i-a telefonat și i-a promis că îl va ajuta să se stabilească în Franța, unde a ajuns, ilegal, cu doar șase luni în urmă.

0