(VIDEO) Ilian Caşu a amintit CEC-ului despre „cea mai gravă crimă împotriva democraţiei” – excluderea partidului lui Usatîi din alegeri în 2014

(VIDEO) Ilian Caşu a amintit CEC-ului despre „cea mai gravă crimă împotriva democraţiei” – excluderea partidului lui Usatîi din alegeri în 2014

Vicepreşedintele „Partidului Nostru” Ilian Caşu a amintit Comisiei Electorale Centrale despre modul în care formaţiunea „Patria”, condusă de Renato Usatîi, a fost exclusă în mod ilegal din campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2014. El a îndemnat să nu se uite despre acest fapt pentru a preveni repetarea „celei mai grave crime asupra democraţiei moldoveneşti”. Despre aceasta Ilian Caşu a declarat la masa rotundă dedicată activităţii CEC, organizată la Chişinău de Asociaţia „Promo-Lex”.

„În noiembrie 2014, cu contribuţia şi susţinerea CEC-ului, s-a comis cea mai gravă crimă asupra democraţiei moldoveneşti – cu trei zile înainte de scrutin a fost, abuziv şi ilegal scos din alegeri partidul „Patria” pe listele căruia era Renato Usatîi şi colegii mei. Astfel, foarte mulţi cetăţeni moldoveni au fost privaţi de dreptul constituţional de a alege şi eu, ca cetăţean, de dreptul de a fi ales”, a amintit Caşu.

Amintind că ilegalitatea acestor acţiuni a fost demonstrată, în totalitate în cadrul unor procese de judecată, Caşu a îndemnat Comisia Electorală Centrală şi societatea civilă să ia măsuri pentru a nu admite repetarea unor lucruri similare în viitor.

„În decursul ultimelor săptămâni, am avut discuţii cu partenerii de dezvoltare şi acuş-acuş începem campania electorală şi iată, a venit o solicitare ca cei care vor veni din partea instituţiilor internaţionale în calitate de observatori, trebuie neapărat să fie informaţi despre, eu am numit-o „crimă”, dar bine, reformulez diplomatic – „catastrofă”, împotriva firavei şi fragedei democraţii moldoveneşti”, a opinat Caşu.

Politicianul a menţionat că, de fiecare dată când are ocazia, aminteşte public Comisiei Electorale Centrale depre „această crimă”, pentru ca „astfel de cataclisme şi crime să nu se mai repete”, a subliniat Caşu.

0