(VIDEO) Iată cum ar arăta apartamentul viitorului

by Genko Genko

Nu este niciun secret că atunci când vine vorba despre micro-locuinţe, toată lumea caută soluţia care să facă chiar şi cel mai mic apartament să pară mai spaţios.

Dar, în loc de a recurge la agățat lucruri peste tot sau de a achiziționa mobilier cu dublă funcţionalitate, putem să analizăm invenția echipei Changing Places de la MIT Media Lab, scrie HuffingtonPost.

Cu ajutorul gesturilor, atingerilor și a controlului vocal, o cutie mecanică care arată ca un dulap personalizat se transformă într-o casă complet amenajată cu un pat, o masă, o bucătărie, un birou de lucru, un dulap şi un spaţiu de depozitare. Dar inovarea nu se termina aici, întreg modulul este construit pe role cu frecare redusă, ce permite mutarea întregului ansamblu dintr-o parte în alta, mărind un spaţiu în funcţie de necesităţi.

Potrivit conducătorului echipei de cercetare, Kent Larson, CityHome nu este doar un concept, ci un produs viabil pe care intenţionează să îl aducă pe piaţă prin intermediul unei companii nou înfiinţate, sau cu ajutorul unui sponsor. “La un preţ de câteva mii de dolari pe metru pătrat în Boston, costurile presupuse de noua tehnologie sunt chiar mici în raport cu spaţiul câştigat la mobilarea apartamentului.”

CITIȚI ȘI...