(VIDEO) Hoț de 28 de ani, reținut de oamenii legii pentru comiterea unor furturi pe întreg teritoriul țării

(VIDEO) Hoț de 28 de ani, reținut de oamenii legii pentru comiterea unor furturi pe întreg teritoriul țării

Un tânăr de 28 de ani, domiciliat în raionul Călărași, membru al unui grup infracțional, a fost reținut de oamenii legii fiind suspectat de comiterea unui șir de furturi din locuințe, pe întreg teritoriul țării. Anterior, bănuitul a fost judecat pentru astfel de infracțiuni. Alți trei membri ai grupării care au participat la comiterea furturilor, la moment își ispășesc pedeapsa pentru comiterea altor infracțiuni similare.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație, polițiștii au stabilit că suspecții au la activ cel puțin 7 furturi, săvârșite în prima jumătate a anului 2017. Totodată, polițiștii au stabilit că suspecții aveau fiecare în parte roluri bine determinate.

Aceștia, pătrundeau în locuințe pe timp de noapte, prin forțarea geamurilor, de unde sustrăgeau: sume de bani, bijuterii și alte lucruri de preț, cauzând victimelor pagube materiale în valoare de 300.000 de lei.

Astfel, la 25 mai curent, suspectul a fost reținut în municipiul Chișinău, în urma acțiunilor comune a ofițerilor Direcției Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu Inspectoratele de Poliţie Ialoveni, Nisporeni și procurorii Procuraturii din Ialoveni.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul suspectului, polițiștii au depistat o parte din bunurile sustrase.

Suspectul este arestat pentru 30 de zile și dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 5 la 12 ani.

La moment se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație, în vederea stabilirii apartenenței acestora la comiterea altor infracțiuni, înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi verificarea provenienţei bunurilor depistate şi ridicate.

0