(VIDEO) Gruparea Statul Islamic afirmă că a mai executat un ostatic

by Genko Genko

Gruparea Statul Islamic a revendicat execuția prin decapitare a angajatului umanitar britanic Alan Henning, ca represalii la atacurile aeriene britanice împotriva SI în Irak, a raportat vineri centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE.

O înregistrare video intitulată „un nou mesaj către America şi aliaţii săi”, realizată potrivit aceluiaşi scenariu ca la execuţiile cărora le-au devenit victime doi americani şi un britanic, prezintă presupusa execuţie prin decapitare a lucrătorului umanitar britanic Alan Henning.

Alan Henning, îmbrăcat în aceeaşi ţinută de culoare portocalie ca a victimelor precedente, spune o scurtă frază, după care călăul său acuză Parlamentul britanic că este responsabil de moartea sa.

Călăul, a cărui voce este modificată electronic, are accent britanic şi pare a fi acelaşi, potrivit SITE, care l-a asasinat pe ostaticul britanic David Haines, la mijlocul lui septembrie.

În înregistrarea, pe care Guvernul britanic a anunțat vineri seară că verifică dacă e autentică, a mai apărut și ostaticul american Peter Kassig, dându-se de înțeles că el va fi următoarea victimă/

CITIȚI ȘI...