(VIDEO) Grupare criminală, reținută pentru organizarea migraţiei ilegale a afganilor

by Genko Genko

9 cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 17 şi 58 de ani, doi dintre care sunt cu antecedente penale, iar altul minor, au fost reținuți de poliție, fiind bănuiți de organizarea migraţiei ilegale a persoanelor de cetățenie afgană.

Membrii grupului criminal organizat asigurau transportarea persoanelor afgane din țara de baștină în Uniunea Europeană, cu tranzitarea teritoriului Ucrainei şi Republicii Moldova. În perioada 2013 – 2014, aceștia au organizat trecerea ilegală a frontierei de stat pentru 3 familii de origine afgană.

De la fiecare migrant în parte, membrii rețelei încasau câte 5000 de euro pentru un matur și 2500 de euro pentru fiecare minor. Banii erau împărţiți între membrii grupului, ca de exemplu pentru tranzitatea teritoriul Republicii Moldova, un organizator primea 400 de euro pentru o persoană, banii fiind transferați pe conturi bancare.

Grupul criminal a fost anihilat după mai multe operațiuni. În prezent, un organizator și un complice sunt anunțați în căutare, vina lor fiind demonstrată. Un alt organizator al migraţiei ilegale se află în arest, iar pe numele celorlalţi membri ai grupului infracţional au fost emise mandate de învinuire.

Dacă vor fi găsiți vinovați membrii grupului vor fi pedepsiți cu amendă în mărime de la 800 la 1000 de u.c. sau cu închisoare de la 5 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

CITIȚI ȘI...