(VIDEO) Grupare criminală, reţinută în flagrant de poliţia capitalei

by Genko Genko

O grupare criminală specializată în furturi din locuinţe a fost reţinută în flagrant delict de către angajaţii IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău. Cei trei membri au fost încătuşaţi în seara zilei de 14 martie curent, după ce au furat bunuri materiale dintr-o locuinţă din or. Sângera.

Capul grupării, în vârstă de 42 ani, este originar din raionul Anenii Noi, iar complicii lui, cu vârstele de 26 şi respectiv 43 de ani, sunt originari din oraşul Bender. Anterior, toți trei au fost judecaţi de mai multe ori pentru infracţiuni similare şi atacuri tâlhăreşti.

În cadrul audierilor s-a constatat că aceştia ar fi comis cel puţin trei furturi din locuinţe în raza or. Sângera. Suspecții pătrundeu în case prin forţarea lacătelor sau prin deteriorarea geamurilor. Unul dintre ei stătea la pândă afară şi urmărea împrejurimile, iar ceilalţi doi scoteau din casă tehnică audio-video şi alte bunuri de preţ. De obicei, pătrundeau în locuințe pe timp de zi, când proprietarii nu erau acasă, iar bunurile furate le vindeau ulterior în regiunea transnistreană. Pagubele materiale evaluate de către victime se ridică la peste 20.000 de lei.

Potrivit deciziei instanţei de judecată, actualmente, bănuiţii sunt cercetaţi penal în stare de libertate pentru furt. Legislaţia penală în vigoare prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6000 la 20.000 de lei sau închisoare pe un termen de până la 4 ani.

Forţele de ordine nu exclud complicitatea acestora şi în alte cazuri similare înregistrate. Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău recomandă cetăţenilor să respecte măsurile de securitate a locuinţelor, iar în cazul în care în preajma locuinţelor sunt observate persoane suspecte, să alerteze imediat poliţia, prin intermediul serviciului specializat 902.

CITIȚI ȘI...