(VIDEO) Grecianîi îl pune la respect pe Ghimpu: „Dodon este preşedintele tuturor”

(VIDEO) Grecianîi îl pune la respect pe Ghimpu: „Dodon este preşedintele tuturor”

Lidera fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Zinaida Grecianîi, îl pune la respect pe liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care spune că Igor Dodon nu este preşedintele lui. Socialista îi recomandă lui Ghimpu să aibă respect faţă de Preşedinţie, întrucât şef al statului este „cel care a câştigat alegerile cu majoritatea de voturi” şi nu cel care „a obţinut 1%” din voturi.

După ce socialiştii au părăsit şedinţa Legislativului, fiind indignaţi că iniţiativa legislativă a preşedintelui Igor Dodon privind abrogarea legii cu privire la „furtul miliardului” nu a fost aprobată de către deputaţi, Grecianîi a ţinui să-i amintească liberalului că Igor Dodon este preşedinte cu acte în regulă.

„Poporul şi-a ales preşedintele. Nu aşa cum spun reprezentanţii Partidului Liberal că este al vostru (al PSRM – n.r.). El este preşedintele majorităţii cetăţenilor. Peste 52% din populaţia acestui stat a votat pentru acest preşedinte. Din respect pentru instituţia prezidenţială, trebuie să spunem că reprezentantul poporului nu este cel care a luat nu mai mult de 1% în cadrul alegerilor prezidenţiale, ci cel care a câştigat încrederea majorităţii populaţiei”, a spus Grecianîi.

De menţionat că, liberalul Mihai Ghimpu a obţinut în cadrul alegerilor prezidenţiale din toamna anului trecut doar 1,8% din voturi.

0