(VIDEO) Gluma lui Putin către Kerry care a făcut înconjurul lumii: „Ne-ați adus bani?”

(VIDEO) Gluma lui Putin către Kerry care a făcut înconjurul lumii: „Ne-ați adus bani?”

Secretarul de stat american, John Kerry, s-a aflat joi la Moscova, acolo unde a avut o întrevedere cu omologul său Serghei Lavrov și președintele Vladimir Putin.

Discuțiile dintre oficiali au durat mai bine de 4 ore, iar la începutul lor, probabil pentru a mai destinde atmosfera, președintele rus a făcut o glumă savuroasă, cu care televiziunile din mai multe țări și-au început buletinele de știri.

„Când coborați din avion și m-am uitat la lucrurile pe care le aveați un pic m-am speriat. Pe de o parte am înțeles că e democratic, dar pe de alta, m-am gândit că poate în SUA nu e nimeni care să asiste secretarul de stat. Am înțeles că în SUA economia e ok, nu e recesiune. Dar apoi m-am gândit că în această servietă e ceva ce nu putea fi încredințat nimănui. Probabil ne-ați adus ceva bani, ca să negociem”, a declarat Putin, spre amuzamentul tuturor.

Răspunsul șefului diplomației americane a fost unul mai scurt, dar pe același ton: „Când vom fi singuri vă voi arăta ce este în servietă. Veți fi surprins”.

Declarațiile de după întrevedere nu au mai fost însă atât de degajate, oficialul american reiterând „atașamentul” față de integritatea teritorială a Ucrainei.

„Permiteți-mi să vă spun cu claritate că Statele Unite sunt ferm atașate de apărarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, printre care Crimeea”, peninsula ucraineană anexată de Rusia în martie 2014, a declarat John Kerry.

0