(VIDEO) Globul de Aur 2017: Donald Trump, criticat dur pe scenă de o câștigătoare a premiului

(VIDEO) Globul de Aur 2017: Donald Trump, criticat dur pe scenă de o câștigătoare a premiului

Actrița Meryl Streep, care a fost recompensată în cadrul galei Globurilor de Aur cu trofeul pentru întreaga carieră, a susținut un discurs emoționant, în care a vorbit și despre președintele-ales al SUA, Donald Trump. Meryl Streep, considerată cea mai talentată și premiată actriță a generației sale, l-a criticat pe viitorul lider de la Casa Albă, care va fi învestit în funcție pe 20 ianuarie.

Meryl Streep a oferit cel mai dramatic moment al galei Globurilor de Aur, în cadrul căreia a fost recompensată cu trofeul Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră. Fără să menționeze numele viitorului președinte al SUA, vedeta americană l-a criticat pe Donald Trump, despre care spus că are ”instinctul de a umili”, după ce preşedintele-ales al Statelor Unite a făcut glume, în public, pe seama unui reporter cu handicap fizic, relatează CNN.

„Mi-a frânt inima atunci când am văzut aşa ceva şi încă nu pot să-mi scot acele imagini din minte, deoarece ele nu proveneau dintr-un film. Proveneau din viaţa reală”, a adăugat Meryl Streep, citată de Libertatea.ro.

„Impertinenţa invită la impertinenţă. Violenţa incită violenţă. Atunci când oamenii puternici se folosesc de funcţiile lor pentru a-i intimida şi brutaliza pe ceilalţi, cu toţii avem de pierdut”, a mai spus vedeta.

Meryl Streep a reușit să-i impresioneze pe colegii de breaslă cu acest discurs. Actrița Kerry Washington a avut lacrimi în ochi, iar Julianne Moore i-a mulțumit actriței pe Twitter, unde a reluat și o afirmație făcută de Streep în timpul discursului.

„Când cei puternici se folosesc de funcții pentru a-i brutaliza pe ceilalți, cu toții avem de pierdut. Multumesc, Meryl Streep”, a scris vedeta serialului The Good Wife.

Discursul lui Meryl Streep nu a fost singurul moment al serii în care s-a făcut referire la Donald Trump. Prezentatorul galei, Jimmy Fallon, a deschis ceremonia cu un discurs amuzant, marcat de aluzii politice.

”Această gală este unul dintre puţinele locuri rămase în care Amerca onorează în continuare votul popular”, a afirmat el făcând referire la faptul că Donald Trump a câștigat Colegiul Electoral, însă Hillary Clinton a avut peste trei milioane de voturi avans în ceea ce privește votul popular.

De asemenea, actrița a spus că Hollywood-ul este plin de străini și dacă vor fi dați cu toții afară din SUA, americanii se vor uita doar la fotbal și la arte marțiale.

„Cine suntem noi? Și ce este Hollywood-ul de fapt? Suntem doar o grămadă de oameni din alte locuri. Eu m-am născut, am crescut și am învățat în New Jersey. Viola Davis s-a născut în Carolina de Sud și a crescut în Long Island. Sarah Paulson a fost crescută de o mamă singură din Brooklyn. Sarah Jessica Parker provine dintr-o familie cu șapte sau opt copii din Ohio. Natalie Portman s-a născut în Ierusalim. Unde sunt certificatele lor de naștere? Și frumoasa Ruth Negga s-a născut în Etiopia și a crescut în Irlanda. Și acum este nominalizată pentru interpretarea unei femei dintr-un orășel din Virginia. Ryan Gosling, ca toții oamenii de treabă, este canadian. Și Dev Patel s-a născut în Kenya, a crescut în Londra, și se află aici pentru că a jucat un indian crescut în Tazmania. Hollywood-ul este plin de „intruși” și de străini. Dacă îi dai pe toți afară,americanii se vor uita doar la fotbal și arte marțiale mixte, care nu sunt arte. Datoria unui actor este să intre în viețile oamenilor care sunt diferiți de ei și să îi facă să simtă cum este să fii diferit”, a spus Meryl Streep.

Actrița a vorbit și despre presă și a făcut un apel la cetățeni să o protejeze.

„Avem nevoie de o presă cu principii care să vegheze asupra celor care dețin puterea, să sancționeze derapajele. Din acest motiv, părinții Fondatori ai SUA au pus libertatea presei în Constituției. De aceea rog Hollywood Foreign Press și pe toți cei care facem parte din această comunitate să vă alăturați mie în lupta pentru protejarea jurnaliștilor. Vom avea nevoie de ei în viitor. Și ei au nevoie de noi pentru a proteja adevărul”, a spus vedeta americană.

La finalul discursului său, Meryl Streep a omagiat-o pe Carrie Fisher, care a murit pe 27 decembrie 2015 la vârsta de 60 de ani.

0