(VIDEO) General Motors vrea să lanseze servicii de tip Uber cu mașini fără pedale și volan

(VIDEO) General Motors vrea să lanseze servicii de tip Uber cu mașini fără pedale și volan

General Motors are planuri pentru lansarea unor servicii de ride-sharing, precum Uber, folosind mașini autonome care nu au volan sau pedale. Americanii speră ca modelele lor Chevrolet Bolt modificate să primească aprobarea pentru a circula pe drumurile publice din 2019.

Administrația pentru Siguranța Traficului Rutier din SUA (NHTSA) a primit o solicitare din partea General Motors, constructorul american dorind ca, de anul viitor, să lanseze pe piață mașini autonome fără șofer, în ciuda legislației care nu permite acest lucru.

Dacă însă vor primi aprobarea autorităților federale, GM vrea să aducă pe drumurile publice circa 2.500 de vehicule fără volan și pedale, care să fie folosite pentru servicii de ride-sharing precum Uber.

Mașinile intitulate Cruise AV au fost construite pe baza electricului Chevrolet Bolt și conțin zeci de camere, radare și senzori, precum și sisteme de siguranță pentru cazul în care vreunul dintre sisteme cedează.

“Această tehnologie va avea un impact uriaș asupra lumii, dar evident că este nevoie de o perioadă de tranziție și adaptare în care oamenii să se obișnuiască să o folosească”, a declarat președintele GM, Dan Ammann.

În ultima perioadă, producătorii au cerut insistent o modificare a legislației astfel încât să dezvolte și să aducă mai repede pe piață diferite mașini autonome. Așa cum era de așteptat, există și o tabără care susține că “relaxarea” legislației pentru aceste vehicule ar reprezenta un risc la adresa siguranței în trafic.

0