(VIDEO) General Motors va lansa o mașină autonomă fără volan și pedale

(VIDEO) General Motors va lansa o mașină autonomă fără volan și pedale

Producătorul american de automobile General Motors plănuiește să lanseze o mașină autonomă fără volan sau pedale până anul viitor, după cum oficialii săi au anunțat astăzi în cadrul unui eveniment organizat în Statele Unite ale Americii.

Anunțul General Motors vine cu o săptămână înaintea Salonului Auto de la Detroit, iar decizia producătorului este una foarte interesantă, având în vedere că termenul limită este destul de aproape. Testarea propriu-zisă a noului prototip va începe undeva în prima jumătate a anului viitor.

Noua mașină va fi o reiterație a modelului autonom de Chevy Bolt, care sunt și în ziua de azi testate pe străzile din San Francisco. Odată cu lansarea noului model fără volan și pedale, el va fi inclus în flote de mașini autonome care vor deservi în marile orașe ale Statelor Unite ca mașini disponibile pentru „ride-sharing” la comandă, cam ceea ce face Uber acum, însă fără șofer.

General Motors nu e însă prima companie care s-a gândit să construiască o mașină autonomă fără pedale și volan. Oficiali Ford au declarat în mai multe rânduri că țintesc și ei fabricarea unui astfel de model, însă termenul lor limită este ceva mai distant, și anume 2021, conform The Verge.

0