(VIDEO) Furt de aproximativ 1 milion de lei dintr-un apartament din capitală

by Genko Genko

Patru tineri, cu vârste de până în 19 ani, sunt bănuiţi de săvârşirea unui furt în proporţii deosebit de mari. Aceştia ar fi pătruns într-un apartament de la parter, din sectorul Botanica, de unde au furat un safeu în care se afla o sumă mare de bani şi bunuri de preţ.

Paguba materială a fost estimată de către victimă la aproape 1.000.000 de lei, anunță Direcția Poliție a municipiului Chișinău.

Potrivit proprietarului, în safeu se aflau mijloace băneşti în sumă de aproximativ 700 000 lei, trei telefoane mobile, bijuterii din aur şi alte bunuri materiale.

În cadrul audierilor, tinerii au povestit în detalii cum au săvârșit infracțiunea. Poliţiştii au stabilit că unul dintre ei era prieten cu fiul victimei și că acesta știa unde se află safeul. Înainte de a pătrunde în locuinţă, unul dintre suspecţi l-ar fi invitat pe fiul păgubitului să meargă la o cafenea din preajmă, pentru ca ceilalți să poată scoate safeul din casă.

Forţele de ordine au depistat la domiciliile învinuiților o parte din banii furați, precum şi telefoanele mobile. În cadrul percheziţiilor au fost găsiți doar 3.300 euro, 32.000 lei şi un laptop. Indivizii au recunoscut că au împărţit banii imediat după furt, iar safeul l-au aruncat în râul Bâc.

Tinerii sunt cercetaţi penal pentru furt şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 12 ani.

CITIȚI ȘI...