(VIDEO) „Avatar”, detronat de „Transformers 4: Age of Extinction” în box office

by Genko Genko

În doar zece zile de la premieră, saga autoboților care luptă alături de oameni împotriva unor creaturi robotizate venite din altă galaxie, „Transformers 4: Age of Extinction”, a depășit încasările obținute de „Avatar” în China, unde deținea recordul absolut, potrivit variety.com.

„Transformers 4″ domină și box-office-ul american, pentru a doua săptămână la rând, cu 37 de milioane de dolari încasări, în SUA și Canada, scrie luni France Presse, având un avans considerabil față de comedia „Tammy” sau aventurile celor doi polițiști excentrici din „22 Jump Street”, prima încasând 21,5 milioane de dolari, iar cealaltă 9,8 milioane de dolari.

În China, în această a doua săptămână de la lansare, „Transformers 4: Age of Extinction” a adunat peste 119,8 milioane de dolari încasări. Cumulat cu încasările din primele trei zile de la lansare de 101,7 milioane de dolari, pelicula regizată de Michael Bay adună în zece zile peste 221,9 milioane de dolari, depășind „Avatar”, pelicula cu cele mai mari încasări înregistrate vreodată în China, potrivit datelor furnizate de Ent Group, scrie variety.com.

Trebuie luat în considerare deopotrivă faptul că moneda națională chineză s-a apreciat considerabil față de anul 2009, când a fost lansat „Avatar”, ceea ce face ca succesul „Transformers 4: Age of Extinction” să fie și mai important pentru „Paramount Pictures” față de pelicula lui James Cameron, produsă „Twentieth Century Fox”.

„Avatar” a strâns încasări în valoare totală de 218 milioane de dolari în China, potrivit Fox News.

Mai mult de jumătate din cele peste 20.000 de săli de cinema din China au difuzat franciza „Transformers 4: Age of Extinction”. Partea a treia a francizei dedicate autoboților, a adunat pe teritoriul chinez un total de 165 de milioane de dolari.

CITIȚI ȘI...