(VIDEO) Filat a „prezis” arestarea lui Chirtoacă; Unul din cele „600 de dosare” a „buhnit”

by Genko Genko

„600 de dosare are primarul” Chișinăului Dorin Chirtoacă la Procuratură, iar acestea „vor buhni” atunci când seara li se va spune liberalilor că vor ferici poporul moldovenesc, spunea fostul prim-ministru Vlad Filat în ultimul discurs din sala Legislativului, în toamna anului 2015, când a fost arestat de CNA și se pare că a venit timpul să „buhnească” dosarele edilului capitalei.

După ce primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de ofițerii CNA joi seara, internauții și-au amintit de ultimul discurs al lui Filat, în care acesta în avertiza pe unchiul edilului, Mihai Ghimpu, despre dosarele nepotului său.

„Domnule Ghimpu, 600 de dosare are nepotul matale și administrația Primăriei la Procuratură. Când o să înceapă să buhnească acestea, Dumnezeu știe, dar cu certitudine o să buhnească atunci când seara o să vi se spună că împreună veți ferici poporul moldovenesc”, spunea acum peste un an și jumătate Vlad Filat.

Amintim că, primarul municipiului Chişinău a fost reţinut joi seara de procurorii anticorupţie şi CNA în dosarul parcărilor cu plată. Acesta a fost plasat în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie pentru 72 de ore, fiind bănuit de trafic de influenţă. Astfel, prin acţiunile sale, primarul ar fi comis trafic de influenţă, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani.

CITIȚI ȘI...