(VIDEO) Fetiță de opt ani, lovită de o mașină de polițiști în centrul capitalei. Oamenii legii nu au chemat urgența

(VIDEO) Fetiță de opt ani, lovită de o mașină de polițiști în centrul capitalei. Oamenii legii nu au chemat urgența

O fetiță de 8 ani a fost lovită de mașina unui echipaj al Serviciului de patrulare. Fetița a fost transportată la spital, cu diverse leziuni, de către un alt echipaj de poliție, iar omul legii implicat în accident a plecat de la fața locului.

Potrivit Crime Moldova, accidentul a avut loc sâmbătă, 19 mai, pe strada Bernardazzi din capitală, la câțiva metri de la Inspectoratul de Poliție al municipiului Chișinău. Martorii susțin că fetița se juca în fața porții unei grădinițe, peste drum de casa în care locuiește. În timp ce a încercat să traverseze strada, copila a fost tamponată de mașina poliției, care s-ar fi deplasat cu viteză.

Cei doi polițiști, care se aflau în automobil, nu au chemat urgența, dar au luat în mașină victima, care era inconștientă, și au transmis-o unui alt echipaj de poliție pentru a fi transportată la spital. Polițiștii implicați în accident au argumentat gestul prin faptul că se grăbeau la o chemare.

Martorii susțin că nu au fost efectuate cercetări la locul accidentului.

Mama victimei ne-a comunicat că în urma impactului, pe lângă celelalte leziuni, fiicei sale i-a fost rupt un dinte. Femeia ne-a mai spus că l-a telefonat pe polițistul care se afla la volan, pe nume Radu Harti, și că acesta i s-a plâns că are probleme cu șefii pentru că a fost deteriorat automobilul. Mai mult, Harti ar fi amenințat-o cu aplicarea amenzii pentru că nu are grijă de copil.

Pe de altă parte, Sergiu Osoianu, agent constatator pentru elucidarea accidentelor rutiere, a dat asigurări că întâmplarea a fost înregistrată conform regulilor. „Așteptăm rezultatele expertizei medico-legale, ca să vedem ce facem mai departe. Nu era nevoie ca șoferului să i se ia probe biologice pentru testarea alcoolemiei. Eu l-am testat personal, am așa drepturi”, a punctat Osoianu.

0