(VIDEO) Farmaciile veterinare, în vizorul poliţiei din capitală

by Genko Genko

Ofițerii de investigare a fraudelor economice, din capitală, au efectuat verificări specializate la două farmacii veterinare din Chișinău.

Controlul a fost inițiat după ce asupra proprietarului farmaciilor veterinare a fost deschis un proces contravențional. Polițiștii au acumulat probe suficiente, care demonstrează că proprietarul, în vârstă de 28 ani, comercializează produse farmaceutice veterinare fără acte de provenienţă şi fără a respecta prevederile legale în vigoare.

În urma percheziţiilor efectuate la farmaciile de pe bulevardul Dacia şi Traian, poliţiştii au depistat şi ridicat 1700 de produse farmaceutice veterinare şi accesorii pentru întreţinerea animalelor, care urmau să fie vândute în lipsa actelor de calitate şi origine legală, fiind estimate la suma de aproximativ 90 000 de lei.

Ofiţerii de poliţie au identificat mai multe documente şi registre dubioase, caiete cu înscrieri de ciornă privind activitatea farmaciilor veterinare și probe ce ar confirma existenţa încălcărilor admise de către factorii de decizie.

Menționăm că pe numele proprietarului vor fi întocmite 5 procese verbale cu privire la diverse încălcări ale legii.

CITIȚI ȘI...