(VIDEO) Doi tineri din capitală, unul dintre care minor, reținuți pentru furtul a cel puțin nouă biciclete

(VIDEO) Doi tineri din capitală, unul dintre care minor, reținuți pentru furtul a cel puțin nouă biciclete

Doi tineri din capitală, în vârstă de 17 și 19 ani, au fost identificați și reținuți de către ofițerii de investigații ai sectorului Rîșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind bănuiți de comiterea unui șir de furturi de biciclete din scările și curțile caselor de locuit din sectorul deservit cât și teritoriul capitalei. Preliminar s-a stabilit că, aceștia ar fi sustras cel puțin nouă biciclete, pe care ulterior le-ar fi vândut unor necunoscuți la prețuri simbolice.

Conform informațiilor acumulate de polițiști în cadrul investigațiilor demarate, bănuiții sustrăgeau bicicletele lăsate de proprietari fără supraveghere în scările blocurilor de locuit, ziua cât și pe timp de noapte. Momentul sustragerii bicicletelor a fost surprins de camerele de supraveghere.

În cadrul audierilor suspecții și-au recunoscut vinovăția, comunicând forțelor de ordine că după ce sustrăgeau bicicletele dispăreau într-o direcție necunoscută.

Prețul real al bicicletelor furate era între 3.500 lei la 18.000 lei. Astfel polițiștii au inițiat un șir de acțiuni speciale de investigații, pentru a identifica cumpărătorii și a ridica bicicletele furate, pentru a fi reîntoarse proprietarilor. Până în prezent au fost depistate două biciclete.

Suspecții sunt cercetați în stare de libertate pentru furt, care prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 32.000 lei la 67.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

0