(VIDEO) Doi tineri din capitală, reținuți pentru furt și jaf. Momentul în care părăsesc locul faptei, surprins de camerele de supraveghere

(VIDEO) Doi tineri din capitală, reținuți pentru furt și jaf. Momentul în care părăsesc locul faptei, surprins de camerele de supraveghere

Doi tineri de 21 și 22 de ani, originari din capitală, au fost reținuți și încătușați de către ofițerii de investigații ai sectorului Botanica din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, după ce pe data de 20 septembrie curent au deteriorat geamul unui automobil de model „Toyota Auris” și în mod deschis au sustras un portmoneu în care se aflau bani și bunuri materiale. Ulterior, urcând pe o motoretă, au dispărut într-o direcție necunoscută. Astfel aceștia au cauzat proprietarei în vârstă de 36 ani un prejudiciu în sumă de 42.800 lei.

Totodată, în cadrul acțiunilor de investigații și urmărire penală polițiștii au stabilit că motoreta cu care se deplasau suspecții a fost sustrasă din sectorul Rîșcani a capitalei și aparține unui tânăr de 21 ani. Acțiunile criminale ale suspecților au fost surprinse de camerele de supraveghere. În urma audierilor indivizii și-au recunoscut vinovăția. Este de menționat că tânărul în vârstă de 21 ani anterior a mai fost judecat pentru infracțiuni similare.

Bănuiții au fost plasați în arest pe un termen de 30 de zile, în privința lor fiind pornite două cauze penale pentru furt de motoretă și jaf. Conform legislației penale în vigoare, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 4 la 7 ani.

Bunurile sustrase au fost ridicate de către polițiști și urmează a fi returnate victimelor.

0