(VIDEO) Doi minori din Orhei au fugit de acasă, intenţionând să plece în UE: Câteva zile mai târziu aceştia au fost reţinuţi la Cahul

(VIDEO) Doi minori din Orhei au fugit de acasă, intenţionând să plece în UE: Câteva zile mai târziu aceştia au fost reţinuţi la Cahul

Doi minori de 14 şi 15 ani, originari din satul Neculaeuca, raionul Orhei, au fugit de acasă intenţionând să treacă clandestin frontiera de stat cu Uniunea Europeană. În urma sesizării oamenilor legii, aceştia au fost reţinuţi tocmai în apropierea satului Crihana Veche din raionul Cahul, unde au fost văzuţi de localnici. Minorii și-au justificat intenția de trecere ilegală a frontierei de stat prin faptul că au încercat să fugă de părinții tutelari, care îi maltratau.

Minorii au dispărut de acasă la data de 18 septembrie. Astfel, Inspectoratul de Poliție Cahul a solicitat ajutorul polițiștilor de frontieră de a interveni în zona de competență pentru depistarea minorilor, ultimii fiind văzuți de locuitorii sat. Crihana Veche în timp ce înaintau spre linia de frontieră.

Operativ, echipa formată din ofițerii de investigație, inspectorii din cadrul SPF Cahul și SPF Gotești, a acționat în regiunea unde au fost văzute ultima data persoanele în cauză. În rezultat, cu ajutorul autospecialei cu termovizor pe timp de noapte a fost posibilă depistarea și monitorizarea acțiunilor minorilor, care prezentau clar intențiile acestora de a trece ilegal frontiera de stat. Deși persoanele s-au dispersat în momentul reținerii, polițiștii de frontieră au reușit să-i prindă.

La locul faptei, s-a constatat că sunt cetățeni moldoveni de 14 și 15 ani, ambii domiciliați în satul Neculaeuca, raionul Orhei.

După procedura legală și conform competențelor, cazul a fost transmis Inspectoratului de Poliție Orhei în vederea continuării cercetărilor și elucidării tuturor circumstanțelor.

0