(VIDEO) Diacov, desconsiderat în partidul pe care l-a fondat. Acesta nu şi-a găsit loc în filmuleţul dedicat celor 21 de ani de la crearea PD

(VIDEO) Diacov, desconsiderat în partidul pe care l-a fondat. Acesta nu şi-a găsit loc în filmuleţul dedicat celor 21 de ani de la crearea PD

Politicianul Dumitru Diacov este desconsiderat în partidul pe care l-a fondat şi preşedinte al căruia a fost pe parcursul a 12 ani, până la preluarea acestuia, mai întâi de Marian Lupu – în 2009, iar apoi de oligarhul Vladimir Plahotniuc – din 24 decembrie 2016. Partidul Democrat din Moldova, la bazele căruia a stat Dumitru Diacov, a marcat ieri, 8 februarie, 21 de ani de la fondare, preşedintele de onoare al formaţiunii nu a avut loc însă în filmuleţul realizat cu acest prilej. Asta deşi în el apar Candu, Filip, Plahotniuc, Babuc, Buliga, foştii comunişti Sîrbu şi Ivanov, şi chiar sportivul Constantin Ţuţu.

„Un partid matur, o echipă puternică, proiecte și rezultate pentru cetățeni. Acesta este PDM de astăzi, un partid pentru oameni, pentru Republica Moldova. Mulțumesc tuturor celor care ne sunt mereu alături și ne ajută să fim mai buni în fiecare zi. La mulți ani, PDM! La mulți ani, colegi democrați!”, a scris pe reţeaua de socializare Facebook actualul preşedinte democrat Vlad Plahotniuc, unde a distribuit şi filmuleţul dedicat aniversării.

Şi Dumitru Diacov a publicat pe reţeaua de socializare un mesaj dedicat celor 21 de ani de la fondarea PDM, care iniţial a avut denumirea de Mişcarea social-politică „Pentru o Moldovă Democratică şi Prosperă” (MpMDP). Acesta însă nu a distribuit filmuleţul lui Plahotniuc, alegând să plaseze două poze din arhivă.

„La 8 februarie 1997, 21 de ani în urmă, a avut loc primul congres al formaţiunii politice, care apoi s-a constituit în Partidul Democrat din Moldova. Zi istorică pentru PD, pentru membrii săi, dar şi o zi importantă pentru ţara noastră. A fost o perioadă nu uşoară pentru mine, pentru colegii mei de partid, dar şi pentru Republica Moldova. Şi astăzi mulţi sunt satisfăcuţi de activitatea partidului, unii, cei din opoziţie, ne critică. Este un proces inevitabil, important este să auzim şi să corectăm, spre bine, activitatea. Felicitări, prieteni!”, a scris preşedintele de onoare al PD.

0